BK Rollers Hemsida
Senast uppdaterad onsdagen den 28 december 2011, klockan 20.59: Ny hemsida

NY hemsida med ny adress!!

Den här sidan kommer inte längre att uppdateras men kommer att ligga kvar om någon vill titta på några av inläggen.
http://www.bkrollers.se
Läs mer i inlägget under medlemsbilden!!
.
Vi välkomnar alla! Tveka inte att höra av dig
Tryck på bilden för medlemsinfo!

tisdag, juli 29, 2008

Skåneligan: Regler & Fakta

Skånes Bowlingförbund kommer att genomföra den här ”Skåneligan” med 8-mannalag. Spelsättet blir banpoäng amerikanskt.

Däremot blir serierna inte kvalificerande till det allsvenska seriesystemet. Det kommer också att bli ett slutspel i div 1 serien mellan de fyra (4) främsta lagen där vi korar en slutlig vinnare av "Årets lag i Skåneligan". Slutspelet avgörs lördagen den 18 april kl 10:00 i Helsingborg.

Upp- och nerflyttningarna i serierna blir följande. Två (2) lag kommer att gå upp en serie och två (2) lag nerflyttas från varje serie. I div 3A och div 3B går två (2) lag upp från vardera serien. Eftersom div 2 endast består av en serie kommer fyra (4) lag att nerflyttas därifrån. Det blir under inga omständigheter kvalspel i någon av serierna förutom då ett ovan relaterat slutspel i div 1.

Kommande säsong hoppar vi över den ena sportlovshelgen i vår nya ”Skåneliga” och spelar matcherna i omgångarna 1-14 samt 16-19. Det sistnämnda på mångas begäran.

Vi tillåter två (2) lag från varje förening i vår "Skåneliga". Antingen ett (1) A-lag + ett (1) Farmarlag eller två (2) Farmarlag (F1 + F2). Ingen förening får ha två (2) lag från samma klubb i samma serie i "Skåneligan". Första året rankas lagen av seriemakaren. Det finns heller inget hinder att deltaga i bägge lagen i ”Skåneligan” fast aldrig i samma omgång, med ett viktigt undantag; Spelare som deltagit i klubbens A-lag, antingen i ”Den enhetliga seriepyramiden Boss” eller i ”Skåneligan” och endast har spelat max 3 serier i den omgången (gäller även i dubbelmatcher) får i samma omgång även deltaga i ett av farmarlagen i ”Skåneligan” om dessa spelar på någon annan tidpunkt efter A-lagets match. Däremot får man aldrig gå från Farmarlag till A-lag i samma omgång. För övrigt gäller de ordinarie karensreglerna.

Den nya klubben Team Malmoe har på grund av sin storlek fått dispens för att spela med ett F3-lag i ”Skåneligan”. Klubben är en sammanslagning av BK Elbogen-N6 och Söderkulla BK. Man har redan max antal lag (3) anmälda till ”BOSS-serierna”. Pyramiden innehåller alltså från början en div 1 serie, en div 2 serie samt två div 3 serier (A+B). Detta med totalt 44 lag. Reseavstånden i Skåne är egentligen det minsta problemet. Vi har ju tätt mellan hallarna. Den som inte har nappat på "Skåneligan" redan under vårt första verksamhetsår kommer som i alla andra serier att få börja om från den lägsta divisionen om man vill ansluta sig till kommande år. På samma sätt som att lag som vill hoppa över till ”BOSS” efter ett år får börja om i lägsta serien där (div 3). För att deltaga i ”Skåneligan” krävs som i alla andra serier en vanlig rikslicens/senior eller rikslicens/junior. ”Skåneligan” kommer också att räknas in i det vanliga rankingsystemet och spelas med Svenska Bowlingförbundets godkännande. Resultaten skall i vanlig ordning skrivas in av hemmalaget på swebowls hemsida med matchfakta. Frånsett ovanstående skrivningar kommer i övrigt exakt samma regelverk att tillämpas som i ”Den enhetliga seriepyramiden Boss”.
10 i Topp
Aktivitet
HCP
Lagen
Lundaligan
Matchresultat
Matchsnitt
Poängligan
Spelschema A-lag
Spelschema B-lag
Spelschema C-lag
Träningsschema
Träningsserien
KONTAKTA WEBMASTER
Ditt namn

Din e-post

Rubrik

Meddelande

BK ROLLERS SPONSORER 2010

Hur ofta är du på hemsidan? ETT svar